Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü
Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 31/05/2018

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlk olarak Sağlık Merkezi olarak açılmış ve 1984 yılında onarılarak Gebze Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.1993 yılında mevcut binanın temeli atılmış olup 2007 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete başlamıştır. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 22.10.2008 Tarihli yazısı ile ismi Darıca Farabi Devlet Hastanesi olarak değiştirilmiştir.

Hastanemiz 9 kat 16 bloktan oluşmakta olup 10 bin m2kurulum alanına ve toplam 51 bin m2 kapalı, 96 bin m2 toplam alana ve 13 bin m2 otopark alanına sahiptir. Hastanemizde ayrıca 270 kişi kapasiteli ve donanımlı konferans salonu mevcuttur.

Hastanemizde 84 poliklinik odası mevcuttur. Hastanemiz 28 Şubat 2018 itibariyle 90 Klinisyen Uzman Doktor ile poliklinik hizmeti vermektedir. Hastanemiz 350 yatak ile hizmet verilmektedir. 82 tek kişilik, 105 çift kişilik, 1 tanede 5 kişilik olmak üzere toplam 188 hasta odası bulunmaktadır. %90 nitelikli (WC ve banyo’lu), %10 niteliksiz yatak olarak hizmet vermektedir.

Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesi; “663 sayılı Sağlı Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname”  hükümlerine göre Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyet göstermesi ile birlikte eğitim yetkisi verilmesi 08/05/2018 ve 1278 sayılı Bakanlık onayı ile resmi olarak da uygun görülmüştür.

Hastanemiz yönetimi, gerek hastane çalışanlarının eğitimini, gerekse hasta ve hasta yakınlarının eğitimlerini sağlık hizmetinin önemli bir parçası olarak görmekte, bu amaçla eğitim çalışmalarına büyük özen göstermektedir. Sürekli artan bilgi ve deneyimini, yenilediği teknolojik alt yapısı ile modern bir geleceğe taşıyan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlıklı bir toplum için üzerine düşeni yapmaya her zaman devam edecektir.