DARICA FARABİ DEVLET HASTANESİNDE EĞİTİMLER ARA VERİLMEDEN DEVAM EDİLİYOR

DARICA FARABİ DEVLET HASTANESİNDE EĞİTİMLER ARA VERİLMEDEN DEVAM EDİLİYOR

Darıca Farabi Devlet Hastanesi çalışan personellerine yönelik bilgilendirme eğitimlerine hız kesilmeden devam ediliyor. Çalışan personellerinin hem çalıştıkları işlerde donanımlı olması hemde yaptıkları işleri güvenli bir şekilde yürütme amaçlı olarak iş güvenliği ve afad eğitimleri verildi.

Hastane personelin iş yaparken dikkat etmeleri gereken durumlar ve kişisel sağlıklarını korunmaları konusularında İş Güvenliği Uzmanı Nesrin ÖZMEN tarafından eğitim verildi.
Eğitimde, özellikle sahada çalışma sırasında yapılan yanlışlar, uyulması gereken kurallar ve kullanılan malzemelerdeki uyarı işaretlerinin ne anlama geldiği görsel ve uygulamalı sunum ile anlatıldı. İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlarla ilgili bilgilendirmenin yanı sıra, iş yeri temizliği ve düzeni, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, yangın, iş yerindeki tehlikeler, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilk yardım gibi konularda iş güvenliği uzmanları tarafından bilgilendirici sunumlar yapıldı.

Ayrıca Hastane Sivil Savunma Amiri Sami KORKMAZ tarafından çalışanlara yönelik olarak verilen eğitimde afet türleri, etkileri ve afet sırasında doğru davranış şekilleri, yangın ve yangın türleri, yangına nasıl müdahale edilebileceği konularında bilgilendirme yapıldı. Fotoğraf ve videolarla desteklenen eğitim ardından soru-cevap şeklinde geçen eğitimde personeller merak ettikleri konuları sorma fırsatı buldular.

• site4.jpg