VE BEKLENEN AÇIKLAMA DARICA FARABİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ OLDU 10/05/2018
19 Kasım 2018

Darıca Farabi Devlet Hastanesinin Eğitim Araştırma Hastanesi olma yolundaki süreci sonuçlandı. 

    AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün Darıca Farabi Devlet Hastanesinin yaptığı başvurun olumlu sonuçlandığını ve 8 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla ve resmiyete girdiğini ve  “ Eğitim Araştırma Hastanesi” unvanını alamaya hak kazandığını açıkladı. 

      Aygün, yaptığı açıklamada, “Kocaeli ilimizin en çok göç alan ilçelerinden birisi olan, ilimizin Batı bölgesine hakim, Dilovası, Çayırova, Darıca ve İstanbul’un Anadolu yakasına yakın olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi, yoğun bir nüfusa hizmet vermektedir. 350 yataklı, günlük yaklaşık 5000 poliklinik hastasının hizmet aldığı hastanede;  14’ü yenidoğan olmak üzere, toplam 57 yoğun bakım yatağı, 8 yataklı yanık ünitesi, 9 yataklı palyatif ünitesi, 32 yataklı fizik tedavi ünitesi, 22 oda ile hizmet veren fizik tedavi merkezi, taş kırma ünitesi ve modern doğum SDL odaları mevcuttur.Darıca Farabi Devlet Hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması ile fiziki ve tıbbi kapasitesi niteliğine uygun şekilde geliştirilecek, eğitim klinikleri açılacak ve bölge halkı akademik düzeyde daha nitelikli ve özellikli sağlık hizmeti alacaktır. Bu münasebetle başta ülkemize ve Kocaeli halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

   Ayrıca Darıca Farabi Devlet Hastanesinde Sağlık çalışanları çocukları için kreş imkânı bulunan hastanede, fiziksel imkânları iyileştirilmiş sağlık kurulunda günlük 70 hastaya rapor verilmektedir. Hastane bünyesinde KETEM ve 112 acil sağlık istasyonu hizmetleri barındırmaktadır. Çocuk Servisi, Palyatif Bakım Servisi bekleme ve personel dinlenme  alanlarında konfor ve ihtiyaçlar ön planda düşünülerek revize edilmiştir. Çocukların korkularını yenmeleri amacıyla 15 yaş altı çocukların kan alma işlemleri çocuk kan alma alanında yapılmaktadır. 


DSC_0111.JPG