DARICA FARABİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE YENİ BİR HİZMET DAHA UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sunduğu hizmetleri son teknoloji ve yeniliklerle güncel tutmaya devam ediyor. Uyku sorunu olan özellikle uykuda nefes kesilmesi (uyku apnesi) şikayeti olan hastalar için hastane bünyesinde uyku laboratuvarı düzenlemesi yapıldı. Yapılan bu laboratuvar denetimden de eksiksiz bir şekilde geçerek hizmet vermeye hak kazandı. Birimin en kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacağı bilgisi verildi.

Laboratuvarda horlama, uykuda nefes durumları, gündüz aşırı uyku hali ve uykusuzluğa neden oluşturabilecek sebeplerin araştırılabildiği bir ünite oluşturulması hedeflenmektedir.

Uyku bozukluklarıyla ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisi amacıyla kurulan bu laboratuvarın 2(iki) uyku odasıyla hastalara hizmet vermesi hedefleniyor. Artık uykuda; horlama, nefes kesilmesi, nefes darlığı ve boğulma hissiyle uyanan, gündüz aşırı uyku hali, uyku esnasında diş gıcırdatma gibi şikayetleri olan hastalar uyku laboratuvarında incelenebilecekler. Ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel odalarda, hasta uyurken gece boyu kayıt işlemleri gerçekleştirilmekte ve daha sonra uzman ilgili hekim tarafından hastanın sonuçları değerlendirilmektedir.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa GÜNEŞ “ İnsanımızın sağlığını en iyi şekilde korumak ve en iyi hizmeti vermek için hastanemize yeni bir ünite kazandırmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Eksikliği büyük oranda hissedilen uyku laboratuvarlarının hastanemizde hizmet vermeye başlamasının bölge halkı için de büyük kolaylık sağlıyacağı düşünülmektedir. Ayrıca bölgemizde ki ikinci uyku laboratuvarının hastanemiz bünyesinde açılmış olması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Uyku bozukluklarının toplumda çok sık karşılaşılan bir durum olduğunu aktaran Güneş, "Uyku bozukluğu, yaşam kalitesinin bozulması ile depresyon, dikkat bozukluğu, obezite, kronik ağrı, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine zemin hazırlamaktadır. Yeni ünitemizin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte uyku bozukluklarının tedavisi hastanemiz bünyesinde yapılmaya çalışılacaktır." dedi.

• WhatsApp Image 2018-06-20 at 13.02.58.jpeg