DARICA FARABİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ

DARICA FARABİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bayan personellerine “Kadın Sağlığı” hakkında bilgilendirici eğitimler yapıldı.

Darıca Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi.

Kocaeli bölgesinde ki bayanlara ulaşmayı hedefleyen " Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” ile bayanlar bilgilendirilerek daha sağlıklı ve daha kaliteli bir yaşam tarzı sürmeleri hedeflenmektedir.