DARICA FARABİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

DARICA FARABİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermekte olan kadın doğum servisi, yeni doğan yoğun bakım ünitesi, çocuk servisi ve doğumhanede görev yapan personellere Anestezi Uzmanı Dr.Nurettin KURT tarafından “ Gebelikte kullanılan anestezik ve aneljezik ilaçların anneye ve bebeğe etkisi” konulu eğitim düzenlendi.

Yapılan açıklamalarda “ Gebelikte tıbbi durum ya da yakınmalar ilaç kullanımını gerektirmedikçe ilaç kullanmamak ve kullanılacak ilaçları mutlaka doktor önerisiyle kullanmak gerekmektedir. Hekim kontrolünde, uygun dozda kullanılabilecek ilaçlar gebelik öncesi ve gebelik süresince hem anne adayı hem de bebek için sağlıklı ve dengeli beslenmenin de çok önemli olduğuna, gebelik sırasında gereksiz ilaç kullanımından mutlaka kaçınılması, ilaç kullanımının hekim bilgisinde ve tıbbi açıdan gerekli olduğunda alınması gerektiği vurgulandı.”