Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Eğitimler Devam Ediyor
08 Aralık 2023

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifika Programı” gerçekleştirildi. Eğitim programına katılan ve başarı ile bitiren kursiyerlere katılım belgeleri verilmesine yönelik bir program gerçekleştirildi. Sertifikasyon programını başarı tamamlayan 5 hemşireye de belgeleri takdim edildi.

Eğitimde; Türkiye ve dünyada palyatif bakım, özel bakım gerektiren durumların sistem semptomları, ekip çalışması, manevi desteğin önemi, hemşirelerin yaşadığı güçlükler, enfeksiyon kontrol önlemleri, ağrı yönetimi, solunum sistemi semptomları, GİS semptomları, nörolojik semptomlar, bası ülserleri, ürogenital sistem semptomları, hemotolojik sistem semptomlar, etik, iletişim gibi durumlarla ilgili semptomlar konularına değinildi.

Sertifika törenine İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr.Yüksel Pehlevan, Kamu Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Sarıışık, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Arif Emre, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü, Hastane Yönetim Ekibi, sağlık çalışanları ve eğitmenler de katılım sağladı.

Sertifikasyon programında konuşma yapan Başhekim Doç.Dr.Arif Emre; “ Başta bizlere bu imkânı sağlayan ve bizleri her durumda destekleyen İl Sağlık Müdürümüze ve değerli yönetim ekibine sizlerin nezdinde teşekkür ederim. Hastanemizden ve çevre hastanelerden gelerek sertifikalarını alan tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyoruz. Hastane Yönetim Ekibi olarak bizler daima bu tür eğitimlerin destekçiyiz. Bundan sonrada sertifika eğitim programlarımız devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

Programa katılan kursiyerler kendilerine böyle bir imkan sağlandığı için hastane yönetimine ve ekibine teşekkürlerini ilettiler.

Eğitim programı kursiyerlerin protokol üyeleri tarafından sertifikaları alması ve fotoğraf çekimi ile sonlandı.