El Hijyeni Gözlemlerinde En Yüksek Uyumu Gösteren Servislere Teşekkür Belgesi Verildi
22 Aralık 2023

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde el hijyeninin önemine dikkat çekmek ve Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde yapılması beklenen el hijyeni gözlemlerini değerlendirmek amacıyla yapılan kontroller sonrası Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından el hijyeni konusunda başarı sağlayan servis ve kliniklere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Günlük yaşantımızda en fazla kirlenen organların başında ellerimiz gelmektedir. Bu nedenle sadece hastanelerde değil, günlük yaşamda da el hijyeninin, bulaşıcı ve önlenebilir hastalıklara karşı alınan en etkili koruma yöntemi olduğunun da bilincindeyiz.. El hijyeni oranları en yüksek olan üç kliniğimiz Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerimiz tarafından belirlendi. Hasta, hasta yakını ve çalışanlarımızı enfeksiyondan korumak için tüm tedbirleri almak için hastane yönetimimiz olarak elimizden geleni yapmaktayız. Yaptığımız değerlendirmeler sonucu başarı sağlayan tüm birimlerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz” ifadelerine yer verildi.

Etkili El Yıkama;

1. Su ile ellerinizi ıslattıktan sonra sabunu alın.

2. Avuç içlerinizi dairesel hareketlerle ovalayın.

3. Sağ avuç içi sol el sırtına gelecek şekilde, parmak aralarınızı ovalayın.

4. Her iki el için de aynı hareketleri yapın.

5. Avuç içlerinizi birleştirerek parmak aralarınızı temizleyin.

6. Elleri birbirine kilitleyerek, el içlerini ve parmak arkasını yıkayın.

7. Başparmaklarınızı dairesel hareketlerle ovalayın.

8. Tırnakları ve parmak uçlarını diğer elin avuç içine temas ettirerek dairesel hareketlerle ovalayın.

9. Ellerinizi su ile duruladıktan sonra tek kullanımlık kağıt havlu veya havlu ile kurulayın.

10. Kağıt havlu ile musluğu kapattıktan sonra elleriniz artık güvenlidir