Darıca Farabi Gebe Okulu Hizmet Vermeye Devam Ediyor
26 Aralık 2023

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu; Anne adaylarına hizmet vermeye devam ediyor. Aralık ayı anne adaylarına verilen eğitimlerde; gebeliğin oluşumu ve fizyolojisi, gebelikte sık görülen rahatsızlıklar ve baş etme yöntemleri, gebelikte sağlıklı yaşam, gebelikte tanı yöntemleri ve tarama testleri, gebelikte enfeksiyon hastalıkları ve aşılama, hastane hazırlığı ( doğum çantası hazırlama, beslenme, egzersiz, anne karnında bebeğin gelişim süreçleri, doğru emzirme, anne sütü faydaları ve yeni doğan bebek bakımı konularında eğitim verildi. Ayrıca baba adaylarına destek için de eğitim programları düzenlendi. Ayrıca baba adayları için eşli doğuma hazırlık eğitiminde; annede meydana gelen gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde annede meydana gelen psikolojik ve fizyolojik değişiklikler nelerdir, doğum ve doğum eylemi korkusu, annede meydana gelen ruhsal değişiklikler, doğumda babanın rolü, masaj teknikleri, anne ve bebek ile bağ kurma, gebelik ve doğum sonrasında babanın rolü konularında baba adayları bilinçlendirildi.

Kursiyerlere hastane isminin ve bilinçli anne sağlıklı bebek yazan farkındalık oluşturacak bileklikleri ve sertifikaları da verildi. Bebeklerini kucaklarına aldıklarında neler yapacakları konusunda da eğitim alan anne adayları daha bilinçli olduklarını dile getirerek böylesi bir hizmet sundukları için başhekimlik makamına ve hastane yönetimine teşekkürlerini dile getirdiler.

İletişim Bilgileri:

Adres: Fevziçakmak Mah, Dr. Zeki Acar Cd. No:62, Darıca/Kocaeli (3.Kat Gebe Eğitim Sınıfı)